11 oktober 2015
11 oktober 2015 - Boston, Massachusetts, Verenigde Staten
Ik was bij Portland gebleven. Jullie zien geen foto’s. Geen mooie stad, maar dat vonden de Pilgrimfathers ook al, volgens mij.
Op naar een mooiere locatie, Boston. Via Google Maps een motel gevonden van de Best Western keten. Die was nog bekend van een vorige reis. Ook dit keer weer OK. Alleen we hadden geplanned om ergens in een buitenwijk van Boston te gaan zitten, naar het dichtstbijzijnde metro station te rijden en vandaar naar het centrum van Boston. Het dichtstbijzijnde metro station was nog 48 km verder. Maar met benzine a $ 2,20 per gallon geen probleem.
Boston, een heerlijke stad. Ik doe er wat foto’s bij, die hopelijk iets van de sfeer kunnen weergeven. Hoog en laagbouw, oud en nieuw, bijna futuristische bouwwerken, een genot voor het oog. En het centrum van Boston is niet echt groot, Wij hebben voor twee dagen een hop on hop off ticket genomen, de bus rondtour duurde ongeveer een uur.
Boston heeft ongeveer 650000 inwoners en 250000 studenten, Harvard en Massachusetts Institute of Technology, zijn twee van de bekendere. De haven van Boston is net als in veel andere havens, zodanig veranderd, dat de kaden, waar voorheen de schepen lagen om te laden en te lossen zijn omgebouwd tot ligplaatsen voor particuliere scheepseigenaren, de kaden en pakhuizen tot woningen en toeristische vermakelijkheden.
Een heel bekende toeristische trekpleister is de Freedom Trail, een wandelroute van ca 4,5 kilometer door het centrum, waarbij een uitgebreid overzicht wordt gegeven hoe Boston is ontstaan en groot geworden.. De route kan individueel worden afgelegd of onder leiding van een gids, veelal gezien in de kledij van de 18 e eeuw.
De twee dagen, die wij daar hebben doorgebracht waren indrukwekkend.
Woensdag 14 oktober naar Cape Cod, bekend om de mooie grote huizen, die daar zijn neergezet, door de rijken der aarde, maar ook wat de zee geeft en neemt, seafood en in de zomer dollars van de zon en strand zoekenden. Wij zijn helemaal in het puntje geweest, Provincetown. Ze zou het kunnen vergelijken met met een gemiddelde nederlandse badplaats. Maar wij hebben Cape Cod behoorlijk doorkruist en vonden een rustplaats en een bed in Yarmouth, nog steeds in Massachusetts.
Vandaag door naar New Haven, ja wij naderen New York. De rit van vandaag hebben we gedeeltelijk binnendoor en langs de kust gedaan zodat een rit van 160 kilometer toch nog 5 uur kan duren, maar we genoten er elk uur van.
Moren naar New York. De auto afleveren en dan naar het hotel in Brooklyn.
Het adres van het depot voor de auto is: 336 South End Avenue, Manhattan, New York. Tik het in op Google Maps en wat denken jullie wat het eerste is, dat wij gaan bezoeken, nog voor we een taxi nemen naar het hotel? Juist!!
Ik hoor wel wie de eerste was die het goed had.
Dit was het voor nu. Wellicht komt er nog een aflevering.
Salud.
Hij doettet weer.
Vrijdag 9 oktober zouden wij uit Burlington vertrekken, maar bij het openschuiven der gordijnen bleek het hemelwater bijna net zo hard naar beneden te komen als de Niagara watervallen. Voor ons reden om nog maar een dag te blijven. ' s Mkrgens nkg war cuktureel gedaan en naar het aquarium in Burlington geweest, waar se flora en fauna van het Chaplain Lake werd tentoongespreid. Daarna zijn wij naar een nedrijf gegaan, waar bepaalde voedingsmiddelen worden gemaakt. Het bedrijf maakt het mogelijk om rondleidingen te geven. Wij dachten, dat er maar een paar mensen lopaf zouden komen, maar het bleek, dat er elke 10 minuten een rondleiding wordt gegeven en er 40 personen per rondleiding meekunnen. De naam houd ik nkg even geheim, maar kijk naar de video.
Zaterdag, dan het vertrek uit Burlington, met de Kankamagus Highway als topper van de dag. Kk had de JRL al gegeven. Net was dus zaterdag. En het is dit weekend Columbus day. En er was al een hele week een gigantische in Fryeburg. Dus het was druk. En we stonden 2 uur land in een file over 4 kilometer. En... De Kankamagus highway viel toch een beetje tegen, na alles wat wij daarvoor al hadden gezien. Woeden wij een beetje blase ( accent grave? accent egu?) Met all die drukte was het ook moeilijk om een herberg te vinden, en pas bij het licht van een eenzame ster vonden wij een onderkomen, wat als schamel mocht worden aangemerkt, maar ja voor hen was geen plaats meer in herberg of stMaar het was warm en het bed was goed en we hebben nog lekker gegeten in een steakehouse e daarna een beste nachtrust.
Vanmorgen eerst naar Portland, ME, de plaats, waar als ik het goed heb de engelsen begonnen zijn met het stichten van een vestiging in de USA, zoal Jan Peiterszoon Coen dat heeft gedaan in Batavia.

Was je een beetje moe toen je dit reisverslag an het tikken was.....
Plezierrrrrr